Kinezi kažu da se organizam pomlađuje i da mnoge bolesti nestaju, a vi ćete biti zdravi, raspoloženi i puni energije ukoliko redovno stavljate kockicu leda na određeno mesto na vratu.

To mesto se nalazi između tetiva u predelu vrata, konkretno na potiljku gde je rupica u kojoj se spajaju glava i vrat. Ovde se nalazi tačka, koja se u kineskoj akupunkturi zove Feng Fu ili utočiste vetra. Potrebno je da legnete na stomak (ili da sedite) i stavite jednu kocku leda na tačku Feng Fu (u rupicu na potiljku) i držite je tako dvadesetak minuta. Kocka leda se može fiksirati zavojem ili maramom.

Raditi ovo redovno, sa pauzama od 2-3 dana, ujutro i uveče, pred spavanje, a takođe prehlada kod ove procedure nije moguća. U početku može da bude prisutan osećaj hladoće, ali za 30-40 sekundi oseća se priliv toplote na tačku delovanja. Prvih nekoliko dana ćete imati osećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.

Zbog redovnog stavljanja kocke leda na potiljak poboljšava se san, popravlja se raspoloženje i opšta vitalnost. Takođe se poboljšava rad digestivnog trakta, uklanja se glavobolja, zubobolja i bolovi u zglobovima.

Delovanje kocke leda na tačku Feng Fu pomaže kod respiratornih bolesti, bolesti kardiovaskularnog sistema, neuroloških oboljenja sa degenerativnim promenama na kičmi, akutnih, gastrointestinalnih i polno prenosivih infekcija, poremećaja rada štitne žlezde, artritisa, hipertenzije i hipotenzije, bronhijalne astme, poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta, gojaznosti i neuhranjenosti, celulita (posebno u prevenciji i ranoj fazi), poremećaja menstrualnog ciklusa i endokrine neplodnosti, psiho-emocionalnih poremećaja, stresa, hroničnog umora, depresije, nesanice.

Delovanje na tačku Feng Fu ne leči, već vraća čoveka u fiziološki balans, pomlađuje telo i organizmu daje snažan životni impuls. Izbegavajte ovu metodu ako ste trudni, imate pejsmejker, epilepsiju i šizofreniju. U kineskoj medicini telo se prosmatra kao energetski sistem, tako da se kroz akupunkturu i masažu može uticati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa.

Preuzeto sa: Telegraf.rs